Bildirimleri kapatmanın özgürleştirici etkisinden, bilgisayar başından kalkmadan derse girmenin olası etkilerine; Apple’ın çok konuşulan yüz tanıma teknolojisinin güvenlik sorunlarından, Silikon Vadisi kültürünün akıl sağlığına ettiklerine; uzaydaki komşularımıza ulaşamadan tükenip gidişimizden, Dünya için yapabileceğimiz en iyi şeylere uzanan, Djital Habitat’ın kendi eleğine özgü haftalık gündemi…
Bildirimler Strese Neden Oluyor – Sessizlik de Öyle
Pek çok kişi için telefonlarından ve bilgisayarlarından sürekli olarak gelen, titreşim, mesaj ya da bildirim sesleri, dikkate alınmaması imkansız şeylerdir. Uzmanlar bunu, bizi onaylayıp eğlendirirken üretkenliğimize ket vurup dikkat aralığımızı daraltan teknolojiye bağımlılığımızın bir işareti olarak değerlendiriyor.
Çevrimiçi Öğrenme Üniversite Dersliklerinin Yükünü Paylaşıyor
ABD Texas A&M Üniversitesi bir ilke imza atarak işletme ve ekonomi öğrencileri için zorunlu bir giriş dersi olan mikroekonomiyi başka bir seçenek sunmaksızın çevrimiçi olarak vermeye başladı. Yüzlerce işletme ve ekonomi öğrencisi için zorunlu olan derse fiziksel katılım gerekmiyor.
Yüz Tanıma Teknolojisi Yeterince Güvenli Mi?
Apple merakla beklenen yeni FaceID teknolojisini duyurdu. Telefonunuzun kilidini ‘yüz tanıma’ ile açmak için yapmanız gereken tek şey, telefonunuza bakmak ve cihazın sizi tanıyıp kilidi açmasını beklemek. İşte bu kolaylık beraberinde ciddi güvenlik sorunlarını da getiriyor.
Silikon Vadisinin Kara Sırrı: Akıl Sağlığı Bozuklukları
Yaratıcılık ve girişimcilik ile ilişkilendirilen kişilik özellikleri, akıl hastalıkları ile de ilişkilendiriliyor. Silikon Vadisi’nin bu konuşulmayan sorunu, sektörün çalışma kültürü ve iş ahlakı açısından ne ifade ediyor?
Uzaylılara Ulaşamadan Tükeneceğiz
Potansiyel olarak zeki bir yaşamın son derece olası olduğu bir evrende, bütün çabalarımıza karşın kimseden haber almadan yaşamaya devam ediyoruz. Peki komşularımız nerede? Onlara ulaşmamızın önündeki engel kendimiz olabilir miyiz?
İklim Değişimiyle Mücadelede En Etkili Bireysel Önlemler
İklim değişimi ile mücadele için kişisel olarak yapabileceğiniz en iyi şey nedir? Evinizin enerji ihtiyacını güneşten karşılamak? Düşük enerji tüketimli cihazları tercih etmek? Cevap ikisi de değil. Yapılan son araştırmalara göre her iki cevap da, arabanızı terk etmenin ya da sofranızdan eti eksik etmenin yanında sönük kalıyor. Yine de iklim konulu çoğu farkındalık çağrısı ağırlıklı olarak enerji tüketimine odaklanıyor.
Sosyal medya paylaşımları için bir sonraki sayfaya geçiniz…